16 juni 2018 20:15 uur

Laurens Collegium Rotterdam
Ntjam Rosie - presentatie
Wiecher Mandemaker - dirigent
Pieter Huisman - video
Matthijs van Wijhe - piano
Marijke van Kooten - viool
Hans Woudenberg - cello

Laurenskerk, Rotterdam

Laat je op zaterdagavond 16 juni meevoeren in de klankwereld van muziek en vogels, uitgevoerd door het Laurens Collegium Rotterdam en ondersteund door prachtige filmbeelden uit de gebieden van Natuurmonumenten bij Rotterdam. Een waar natuurspektakel dat je kunt beleven in de Laurenskerk, in hartje Rotterdam! De presentatie van Paradijsvogels is in handen van de Rotterdamse zangeres Ntjam Rosie.

Veel dichters en componisten trokken zich door de eeuwen heen terug in de natuur om inspiratie op te doen. De bergen, het woud, de zee; plekken waar dichters hun woorden vonden en componisten hun harmonie.

Zingende vogels

Vogels inspireren de mens al sinds mensenheugenis. We benijden hen om hun vrijheid, we imiteren hun vlucht en genieten van hun gezang. Zingende vogels vormen de inspiratie voor dit programma van het Laurens Collegium Rotterdam. Je hoort allerlei stijlen koorzang, zoals oude klanken uit een ver verleden, romantisch repertoire en prikkelend moderne muziek.

Inspiratie in de natuur dichtbij huis

Ook dirigent Wiecher Mandemaker vindt zijn inspiratie in de natuur. Regelmatig trekt hij eropuit met zijn fotocamera. Hij blijft dichter bij huis dan je denkt! Op het Rotterdams platteland, op nog geen 6 km afstand van de Laurenskerk, geniet hij van buitelende kieviten in de lucht of de oer-Hollandse grutto tussen bloeiende polderbloemen.

Bezoek de Ackerdijkse Plassen

Tijdens het concert verrast Natuurmonumenten jou met een aantal presentjes om het Rotterdams platteland te leren kennen en ontdekken. Combineer je bezoek aan de Laurenskerk bijvoorbeeld met een uitstapje naar de Ackerdijkse Plassen, een verborgen vogelparadijs tussen Rotterdam en Delft.

Trailer

Bekijk hier het promofilmpje over het concert.

Vriendenkorting

Vrienden van de Stichting Laurenscantorij kunnen een actiecode gebruiken om 25% korting te krijgen op de toegangsprijs.

Kaartverkoop via Natuurmonumenten

Kaarten zijn te koop op www.natuurmonumenten.nl/vogelconcert. Vrienden van de Stichting Laurenscantorij hebben een actiecode per e-mail gekregen waarmee zij 25% korting kunnen krijgen op de toegangsprijs. Vul deze actiecode in bij het vakje 'Lidnummer' op de website van Natuurmonumenten. Je kunt hieronder alleen kaarten bestellen als jonger bent dan 24 jaar.

 

Jonger dan 24 jaar (identiteitsbewijs tonen bij ingang)

€ 10.00

contact

Stichting Laurenscantorij
Postbus 21264
3001AG Rotterdam
06 410 79 452
info @ laurenscantorij.nl (spaties verwijderen)
IBAN NL93 ABNA 0640 7556 66

contactformulier